Att streama video till sin iPad

On 15 maj, 2012, in apptips, by mobil och tekniktips

Den senaste tiden har vi testat att försöka streama video från datorn till vår iPad vilket inte har visat sig vara så lätt utan att behöva krångla med iTunes och att koppla ihop, föra över och greja. Men så fick vi ett tips om en app som heter VLC streamer (sök bara på appstore) där man kan streama filmer från sin dator till paddan.

Det hela går ut på att du har ett hemnätverk och installerar appen på iPaden och en klient på din dator (PC eller Mac). Sedan ska det gå att koppla ihop dessa alldeles automatiskt enligt beskrivningarna på hemsidan från appmakaren. Dock fungerade detta förstås inte för oss utan vi var istället att lägga till datorn manuellt med ip adressen i appen. Det kan vara bra att känna till att det går om du försöker själv.

Ett annat tips för att streama video rakt in i paddan är också att använda sig av appen Filmon. Här får man tillgång till massor av bra och även urusla tv kanaler. Dock så räcker det med att det finns några bra som de engelska kanelerna och några filmkanaler som kan göra en annars tråkig tv kväll lite roligare.

 

5 bra apptips till iPhone för produktiva människor

On 2 maj, 2012, in apptips, by mobil och tekniktips

Det finns mängder av bra appar för dig som är både produktiv och äger en iPhone. Vi är själva företagare och har ett ganska stort behov av att hålla koll på aktiviteter och listor för att få alla processer att flyta på så bra som vi vill att de skall.

Det skulle vara lätt att skicka ut 20 apptips men eftersom det är en dygd att begränsa sig så håller vi oss till 5 tips, i alla fall i den här bloggposten.

1. Evernote – anteckningar, bilder och mycket mer

Evernote är för mobila enheter och flerdatorägare vad word är för pc ägaren. Visserligen har appen inte lika många och smidiga textredigeringsmöjligheter som word har men den funkar på alla enheter och synkas mellan alla enheter. Perfekt för dig som har flera datorer/mobiltelefoner och vill slippa dra med dig dessa jämt. Nu kan du enkelt ha allt i det så kallade molnet.

2. Dropbox – Filhantering så smidigt som det kan bli

Om det nu är någon som inte har hört talas om dropbox så blir jag nästan förvånad. Det är en helt fantastisk app och ett otroligt smidigt sätt att ha en hårddisk i molnet. Du kan i din dropboxmapp som ligger på din telefon, din dator (pc eller mac), eller på din surfplatta lägga dina filer. Sedan synkas dessa automatiskt mellan alla dina enheter. Fantastiskt bra. Enda nackdelen är att man endast kan ha 2GB i gratisversionen. Du kan dock genom att bjuda in andra öka upp denna storlek till 8GB.

3. Twitter – Att hålla kontakten och hålla sig uppdaterad

Twitter är väldigt populärt framförallt i USA. Det börjar dock att vinna mark även i Sverige. Twitterappen för iPhone är otroligt smidig och bra och detta är ett alldeles utmärkt sätt att hålla sig ajour med sitt yrkesområde eller sitt intresse från andra liknande.

4. Week Cal – Bra kalender som synkar med iCloud

Det finns mängder av olika kalenderalternativ för dig som vill ha en kalender i telefonen. Week Cal är den kalender som vi själva har fastnat för och som är smidig och enkelt att använda sig av. Den synkas också automatiskt genom iCloud om du har andra mac enheter.

5. Reeder – Håll koll på rss flöden sjukt smidigt

En annan app som används dagligen är Reeder som är en rss läsare och där du genom google reader kan få ditt rss flöde snyggt, smidigt och enkelt direkt ner i din telefon. Det är en mycket bra kodad app utan några som helst buggar. Den rekommenderas till dig som vill ha koll på ditt intresse eller ditt yrkesområde från bloggar och tidningar.