Att välja telefon och abonnemang

On 20 juni, 2012, in mobiler och mobilabonnemang, by mobil och tekniktips

Idag så har den mobila marknaden efter några riktigt spännande år börjat att handla om några få riktigt stora aktörer. När iPhone släpptes så revolutionerade ju den telefonen marknaden och det tog några år innan några andra aktörer lyckades att komma ifatt. Andra (som Nokia) får nog jobba hårt på att någonsin ha en chans att komma tillbaka till gamla storhetstider.

Det har inte varit särskilt lätt att välja mobil och abonnemang på ganska länge och är väl egentligen inte det nu heller. Men visst kan du tjäna en hel del tusenlappar i längden genom att jämföra olika abonnemang för den telefon som du väljer att satsa på. Läs gärna mer om mobilabonnemang på http://mobil-abonnemang.com

Android eller iOS?

Det är ju ständigt en liten tvekamp mellan de två stora aktörerna på mjukvarumarknaden för telefoner. iOS var förstås först med ett riktigt användarvänligt gränssnitt för telefoner men numera är Android inte långt efter. Telefoner från Samsung och HTC använder sig av android och är oerhört uppskattade och säljer även en hel del.

Det absolut bästa sättet för att avgöra vilket OS (operativsystem) som passar dig bäst är förstås att testa lite olika telefoner och deras system. Detta kan man göra antingen i butik eller bara testa runt bland alla olika alternativ som finns i din familj och vänkrets.