Apples keynote september 2013

On 10 september, 2013, in Datorer, mobiler och mobilabonnemang, by mobil och tekniktips

Idag är det den 10:e september 2013 och under dagen kommer (på amerikansk tid) Apple att hålla en keynote (dvs ett presentationsmöte med nya produkter och tjänster).

Lite av förväntningarna inför dagen är att iOS7 kommer att släppas ut ur beta stadiet, ny variant av OS X (maverick) och nya varianter av iPhone. Det de allra flesta går och väntar på verkar vara just dessa tre saker, själv har jag framförallt intresset riktat mot en ny del i allt detta som kallas för keychain.

Intressant med Keychain

Anledningen till att jag tycker att just det är intressant är för att det utlovas att detta skall kunna vara en säker lösning för att hantera alla lösenord som man idag använder för nätet. Det finns förstås redan en hel del tjänster för att kunna spara olika och unika lösenord för olika webbtjänster och appar men det är ofta av mindre aktörer som är svårare att lita på. Så jag hoppas faktiskt en hel del på att detta kan innebära en riktigt bra tjänst för oss som använder mycket apple datorer/telefoner.

IOS7

Det skall förstås även bli intressant att få ladda ner och kika igenom det nya os:et till iPhone. Nu med platt design och lite ny funktionalitet, jag hoppas också att det skall vara gjort så att telefonen snabbas upp en aning. Trots att jag har en 5:a så tycker jag att hetsen med mer och mer resurskrävande appar är onödig för det här lilla formatet som en telefon är. Skulle nog hellre se att man kan använda sin telefon i uppåt 4 år istället för att byta efter 2 år.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *