Att streama video till sin iPad

On 15 maj, 2012, in apptips, by mobil och tekniktips

Den senaste tiden har vi testat att försöka streama video från datorn till vår iPad vilket inte har visat sig vara så lätt utan att behöva krångla med iTunes och att koppla ihop, föra över och greja. Men så fick vi ett tips om en app som heter VLC streamer (sök bara på appstore) där man kan streama filmer från sin dator till paddan.

Det hela går ut på att du har ett hemnätverk och installerar appen på iPaden och en klient på din dator (PC eller Mac). Sedan ska det gå att koppla ihop dessa alldeles automatiskt enligt beskrivningarna på hemsidan från appmakaren. Dock fungerade detta förstås inte för oss utan vi var istället att lägga till datorn manuellt med ip adressen i appen. Det kan vara bra att känna till att det går om du försöker själv.

Ett annat tips för att streama video rakt in i paddan är också att använda sig av appen Filmon. Här får man tillgång till massor av bra och även urusla tv kanaler. Dock så räcker det med att det finns några bra som de engelska kanelerna och några filmkanaler som kan göra en annars tråkig tv kväll lite roligare.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *