Bra appar för att hålla koll på sin ekonomi

On 9 oktober, 2014, in apptips, IT & ekonomi, by mobil och tekniktips

Kanske känner du att pengarna liksom har försvunnit i slutet av månaden och du funderar på vart de egentligen tog vägen? Ett gammalt beprövat sätt att hålla koll på vad man lägger sina pengar på är förstås att spara kvitton eller skriva ner allt som man köper. Det är dock inte så praktiskt alla gånger.

Att hålla koll på och räkna ihop alla kvitton kan göra den mest noggranne ganska trött.

Men i dessa smartphonetider så är det inte så att du alla gånger måste hålla koll på dessa saker, det finns nämligen diverse tjänster och appar som håller koll på det åt dig. Vi har testat några av dessa och nedan hittar du vad dessa typer av appar kan göra för dig och din privatekonomi.

Tink

En av de mest omskrivna apparna idag är appen Tink som finns till iPhone och Android. Här kopplar du appen till din/dina banker och så synkar den med dina konton automatiskt. Det appen sedan gör är att den tolkar alla din intäkter och utgifter och kategoriserar dessa. Smidigt va?

Så på det viset kan du hålla koll på dina utgifter och vad du lägger pengarna på.

Tink Android play

Tink Apple appstore

Swish

En sak som inte alltid är det smidigaste är att föra över pengar till kompisen eller familjemedlemmen. Med Swish så löses detta på ett mycket smidigt sätt. Här kan du föra över pengar bara genom att ha någons telefonnummer samt att denne även är kopplad till Swish. Det fina här är också att väldigt många banker är anslutna till systemet.

Swish Apple appstore

Swish Android play

Avanza

Om du istället vill hålla koll på dina investeringar och få en bättre överblick över alla dina fonder och aktier så kan det vara bra att söka sig till en annan och mer anpassad bank än vad din gamla traditionella bank är. En sådan bank är Avanza som erbjuder ett mycket bra sätt att ha en överblick över investeringar. Här erbjuds även handel med valuta och möjligheter till sparkonton och att ta lån.

Läs mer om detta hos Avanza

Kanske har du andra och till och med bättre tips? Kommentera gärna och tipsa!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *